x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Netanyahu: Mişcarea Hamas poartă responsabilitatea pentru suferinţele din Gaza

Netanyahu: Mişcarea Hamas poartă responsabilitatea pentru suferinţele din Gaza

de Agerpres    |    06 Aug 2014   •   21:31
Netanyahu: Mişcarea Hamas poartă responsabilitatea pentru suferinţele din Gaza

Premierul Benjamin Netanyahu a afirmat miercuri că ofensiva israeliană în Fâşia Gaza a fost justificată şi proporţională cu ameninţarea, mişcarea islamistă palestiniană Hamas fiind responsabilă pentru moartea a circa 1.900 de persoane.

"Consider că a fost justificată, consider că a fost proporţională, iar aceasta nu afectează cu nimic regretele profunde în faţa pierderilor înregistrate în rândul civililor. Hamas se face responsabilă pentru distrugeri şi morţi în teritoriul palestinian. 90% dintre pierderile de vieţi omeneşti din acest conflict puteau fi evitate dacă Hamas accepta mai devreme propunerea egipteană de armistiţiu pe care a acceptat-o, totuşi, în cele din urmă. Tragedia pentru Fâşia Gaza porneşte de la faptul că este condusă de Hamas. Mişcarea Hamas trebuie exclusă din marea familie a naţiunilor", a declarat Netanyahu.

Premierul israelian a ţinut să menţioneze că este important ca Autoritatea Palestiniană să joace un rol în reconstrucţia Fâşiei Gaza, aflată sub controlul Hamas, şi în controlul punctelor de trecere a frontierei.

De asemenea, Benjamin Netanyahu a reafirmat importanţa pentru Israel a demilitarizării Fâşiei Gaza şi şi-a exprimat satisfacţia că secretarul de stat american, John Kerry, cu care a discutat miercuri la telefon, s-a referit şi el la această problemă. 

×
Subiecte în articol: benjamin netanyahu fasia gaza