x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe New York, oraşul cu propria armată. Tancuri, un submarin şi poliţişti "gata să-şi dea oricând viaţa pentru cauză"

New York, oraşul cu propria armată. Tancuri, un submarin şi poliţişti "gata să-şi dea oricând viaţa pentru cauză"

de Sînziana Stancu    |    11 Sep 2011   •   18:38
New York,  oraşul cu propria armată. Tancuri, un submarin şi poliţişti "gata să-şi dea oricând viaţa pentru cauză"

Unul din trei locuitori din Big Apple, asa cum este supranumit orasul New York, se gandeste si acum cel putin o data pe saptamana la atacurile din 11 septembrie 2001, arata un sondaj de opinie realizat in exclusivitate de CBS New York News cu cateva zile inaintea comemorarii atentatelor de la Worl Trade Center. Canalul de televiziune american a realizat, de asemenea in exclusivitate, si o "incursiune' in dispozitivul si masurile de securitate instituite in metropola dupa atentate. Astfel, s-a aflat ca metropola dispune de propriile sale armate terestre si marine, dotandu-se inclusiv cu tancuri si un submarin. In "zestrea' sa de securitate se afla nave cu sisteme de detectie a radiatiilor in apa, camere de supraveghere ce inregistreaza tot ce misca in Manhattan, iar politistii dispun de cele mai sofisticate arme, tancuri si alte echipamente de lupta pentru a preveni sau a face fata oricand si oricarui tip de atac terorist.

NYPD (politia metropolitana) "nu duce lipsa de personal care sa fie gata sa-si dea oricand viata pentru o cauza', a declarat seful politiei newyorkeze, comisarul Ray Kelly, precizand ca "nici macar moartea lui Bin Laden nu a inlaturat frica de noi atentate'. Doua treimi dintre americani - un procent impresionant - a recunoscut ca uciderea "creierului' atentatelor din 11 septembrie nu ii face sa se simta mai siguri. 57% dintre ei cred ca masurile de securitate de la reteaua de metrou nu sunt suficiente, numai 27% cred ca masurile de pe aeroporturi sunt sigure, 20% au incredere in masurile de securitate ce privesc podurile si tunelurile si numai 14% considera ca in jururl centralelor nucleare sunt sigure din punct de vedere al masirilor de securitate.

×