x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nicolas Sarkozy, BLOCAT în liftul poliţiei juduciare timp de 20 de minute

Nicolas Sarkozy, BLOCAT în liftul poliţiei juduciare timp de 20 de minute

03 Iul 2014   •   08:37
Nicolas Sarkozy, BLOCAT în liftul poliţiei juduciare timp de 20 de minute
Sursa foto: EPA/IAN LANGSDON

Fostul preşedinte al Franţei, Nicolas Sarkozy, pus sub acuzare pentru corupţie activă, trafic de influenţă şi obţinerea de informaţii prin încălcarea secretului profesional, a avut parte de un episod destul de neplăcut în noaptea de luni spre marţi.

Potrivit cotidianului Le Figaro, Nicolas Sarkozy a rămas blocat timp de 20 de minute în liftul Direcției Centrale a Poliției Judiciare din Nanterre, alături de poliţiştii care îl însoţeau.

Ziariştii francezi susţin că incidentul s-a petrecut chiar în momentul în care agenţii îl conduceau pe fostul lider de la Elysee în faţa judecătorului. Într-un final, Nicolas Sarkozy a fost scos din lift cu ajutorul pompierilor.

După ce l-a ţinut în arest preventiv marţi timp de circa 15 ore, justiţia franceză a anunţat în noaptea de marţi spre miercuri punerea fostului preşedinte sub acuzare pentru corupţie activă, trafic de influenţă şi obţinerea de informaţii prin încălcarea secretului profesional.

Sarkozy este suspectat că, ajutat de avocatul său Thierry Herzog, a încercat în timpul mandatului său prezidenţial să obţină informaţii de la un înalt magistrat, Gilbert Azibert, ambii fiind de asemenea inculpaţi, privind o investigaţie care îl viza în 'afacerea Bettencourt', în schimbul promisiunii unui post de prestigiu la Monaco pentru acesta din urmă.

×