x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nicolas Sarkozy, reţinut de procurori. Fostul preşedinte francez este acuzat de trafic de influenţă

Nicolas Sarkozy, reţinut de procurori. Fostul preşedinte francez este acuzat de trafic de influenţă

01 Iul 2014   •   09:54
Nicolas Sarkozy, reţinut de procurori. Fostul preşedinte francez este acuzat de trafic de influenţă

Fostul preşedinte al Franţei, Nicolas Sarkozy, a fosr reţinut, în această dimineaţă, de procurori, au declarat pentru AFP surse judiciare. Potrivit Le Monde, Sarkozy este acuzat de trafic de influenţă.

Nicolas Sarkozy a sosit, în dimineaţa acestei zile, la sediul direcţiei centrale a poliţiei judiciare la Nanterre pentru a fi audiat.

Avocatul lui Nicolas Sarkozy este de asemenea reţinut de luni în acest caz de presupus trafic de influenţă. Thierry Herzog a fost reţinut pentru a fi interogat de biroul anticorupţie al poliţiei judiciare. Doi înalţi magistraţi de la Parchetul General al Curţii de Casaţie, Gilbert Azibert şi Patrick Sassoust, au fost de asemenea reţinuţi luni.

Anchetatorii încearcă să stabilească dacă fostul preşedinte din perioada 2007-2012, ajutat de avocatul său, a încercat să obţină informaţii de la un înalt magistrat privind o investigaţie care îl viza, în schimbul promisiunii unui post de prestigiu.

În cadrul unei anchete judiciare deschise la 26 februarie de către parchetul naţional financiar, anchetatorii vor astfel să afle de asemenea dacă Nicolas Sarkozy a fost informat în mod ilegal în legătură cu punerea sa sub ascultare.

Această măsură spectaculoasă în care este implicat un fost preşedinte a fost decisă în septembrie în cadrul unei alte anchete privind acuzaţii de finanţare de către Libia a fostului lider libian Muammar Gaddafi a campaniei sale prezidenţiale din 2007.


×
Subiecte în articol: Nicolas Sarkozy