x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noapte de foc în Orientul Mijlociu: Explozii puternice la Beirut și incendii în nordul Israelului

Noapte de foc în Orientul Mijlociu: Explozii puternice la Beirut și incendii în nordul Israelului

de Redacția Jurnalul    |    03 Oct 2024   •   01:15
Noapte de foc în Orientul Mijlociu: Explozii puternice la Beirut și incendii în nordul Israelului
Sursa foto: Hepta/Cel puțin trei explozii mari s-au produs la Beirut

Câteva explozii puternice s-au produs în noaptea de miercuri spre joi la Beirut. În paralel în nordul Israelului au izbucnit mai multe incendii, provocate de resturile rachetelor lansate din Liban.

Cel puțin trei explozii mari s-au produs la Beirut, potrivit Sky News.

Armata israeliană IDF a confirmat că a efectuat „o lovitură precisă în Beirut”. Anunțul a fost făcut pe parcursul nopții prin intermediul unui comunicat de presă.

Surse locale susțin că Israelul lovește fortăreața Hezbollah din Dahieh, o suburbie din sudul Beirutului.

În paralel, mai multe incendii au izbucnit în nordul Israelului. Acestea au fost provocate de un atac cu rachete din Liban, potrivit Al Jazeera. Anterior, armata a anunțat că peste 240 de rachete au fost lansate miercuri din Liban.

Ministerul Sănătății din Liban: 46 de persoane au murit în urma atacurilor de miercuri

Ministerul Sănătății din Liban susține că 46 de persoane au murit în urma atacurilor de miercuri lansate din Israel. De asemenea, există zeci de răniți.

Cel puțin 46 de persoane au fost ucise și 85 au fost rănite în atacurile israeliene asupra Libanului în ultimele 24 de ore, a anunțat Ministerul Sănătății din Liban, citat de Al Jazeera.

Atacurile au vizat zonele sudice ale Nabataba, Bekaa, Baalbek-Hermel și Muntele Liban.

Statistica nu include și eventualele victime provocate de atacurile din noaptea de miercuri spre joi. Cel puțin trei explozii mari s-au produs la Beirut, iar armata israeliană IDF a confirmat că a efectuat „o lovitură precisă”.

(sursa: Mediafax)

×