x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noi imagini de la tragedia navală din Coreea. Momentul în care căpitanul feribotului îşi abandonează nava (VIDEO)

Noi imagini de la tragedia navală din Coreea. Momentul în care căpitanul feribotului îşi abandonează nava (VIDEO)

28 Apr 2014   •   13:13
Noi imagini de la tragedia navală din Coreea. Momentul în care căpitanul feribotului îşi abandonează nava (VIDEO)

La aproape două săptămâni de la tragedia navală din sudul Peninsulei Coreea, paza de coastă a dat publicităţii imagini cu primele momente de după producerea accidentului, scrie digi24.ro. Imaginile îl surprind chiar pe căpitanul feribotului, care a fost printre primii oameni salvaţi de pe nava care s-a scufundat apoi cu totul.

Supusă unui val de critici pentru modul în care a reacţionat în primele ore de la accident, paza de coastă se apără şi spune că echipele de intervenţie au cerut pasagerilor să evacueze nava, dar nu au intrat în cabine, pentru că s-au concentrat pe salvarea celor aflaţi pe punţile vasului sau în apele mării.

Accidentul maritim în care au murit 188 de oameni, majoritatea elevi de liceu, a provocat un adevărat cutremur în societatea sud-coreeană.

Premierul şi-a dat demisia pentru modul în care au fost conduse operaţiunile de salvare. Iar căpitanul feribotului, alături de alţi 11 membri ai echipajului, au fost deja arestaţi şi vor fi acuzaţi de neglijenţă. 

×