x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noi violenţe de stradă în Londra. Gloata violentă a incendiat maşini şi a jefuit magazine (VIDEO)

Noi violenţe de stradă în Londra. Gloata violentă a incendiat maşini şi a jefuit magazine (VIDEO)

08 Aug 2011   •   22:04
Noi violenţe de stradă în Londra. Gloata violentă a incendiat maşini şi a jefuit magazine (VIDEO)

Londra a fost, luni seara, scena unor noi violente de strada, pentru a treia zi consecutiv. Bande de tineri au devastat magazine si au incendiat masini. Patrule de politie sunt mobilizate in toata capitala britanica, in incercarea de a preveni escaladarea violentelor.


De aceasta data, confruntarile dintre politie si tinerii violenti au inceput in nordul Londrei, in Hackney, unde grupuri de tineri au atacat fortele de politie aruncand cu pietre, pubele de gunoi, incendiind masini, spargand geamurile magazinelor si jefuindu-le.

Media britanica a relatat despre scene similare s-au petrecut in alte cartiere londoneze si in Birmingham. Exista relatari despre convocarea tinerilor in strada prin SMS-uri si media sociala. Numeroase persoane au fost vazute carand bunuri furate, putandu-se acredita ideea ca violentele sunt provocate doar pentru a jefui magazine.

Politia a declarat tulburarile drept "activitate criminala". "Aceasta este o situatie provocatoare, cu mici zone de violenta, jafuri si dezordine care izbucnesc intr-un numar de cartiere", a declarat comandantul Christine Jones. "Am mobilizat unitati in toata Londra si continuam sa actionam rapid pentru a raspunde la orice sesizari legate de criminalitate cat mai repede", a adaugat Jones. Politia a facut de asemenea un apel catre parintii tinerilor cerandu-le sa-i linisteasca, pentru a opri violenta din strada.

Primul ministru britanic, James Cameron, si-a intrerupt vacanta reintorcandu-se la Londra, pentru a gestiona situatia de criza

Violentele din capitala britanica au inceput sambata noaptea, in Tottenham, unde politistii au fost atacati, dupa un protest pasnic fata de moartea unui barbat de 29 de ani, tata a patru copii, impuscat de politie. Pana in acest moment, de la inceperea violentelor, politia a retinut 215 persoane, printre care si un copil de 11 ani.

;

×
Subiecte în articol: londra violente de strada