x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noua Zeelandă, paradisul fantasy-urilor

Noua Zeelandă, paradisul fantasy-urilor

27 Oct 2010   •   00:00

Peisajele din Noua Zeelandă sunt în acest moment cele mai ofertante pentru filmele fantasy cu bugete "grase". Fabuloasele imagini ale acestor ţinuturi au fost admirate în trilogia "Stăpânul Inelelor", regizată de Peter Jackson, originar din Noua Zeelandă, în "Cronicile din Narnia", regizate de Andrew Andamson, şi el neo-zeelandez, ori în recentul "Avatar" al lui James Cameron, dar şi în "Ultimul samurai", cu Tom Cruise, în regia lui Edward Zwick, şi în "King Kong" (2005, regia Peter Jackson). Lista nu se opreşte aici. Continuarea trilogiei "Stăpânul Inelelor" se va filma în această parte a lumii, din februarie 2011.

"The Hobitt", după cartea cu acelaşi nume scrisă în 1937 de J.R.R.Tolkien, va avea două părţi şi va fi realizat de acelaşi Peter Jackson. Proiectul cinematografic are un buget de 500 de milioane de dolari şi va fi turnat integral în Noua Zeelandă, în format 3D. Warner Bros, compania care va produce filmele, va promova ţara ca destinaţie de vacanţă, în cadrul unei campanii de marketing. "The Hobbit" este povestea lui Bilbo Baggins, plecat în căutarea unei comori. Romanul a precedat trilogia "The Lord of the Rings". Bilbo Baggins va fi interpretat de Martin Freeman (39 de ani), cunoscut din serialul de televiziune "The Office" şi din lungmetrajul "Love Actually". Proiectul a fost amânat până acum din cauza mai multor probleme de ordin financiar. Iar luna trecută, sindicatul NZ Equity i-a îndemnat pe actori să boicoteze "The Hobbit", după ce regizorul Peter Jackson le-a refuzat revendicările în ceea ce priveşte la salariul minim pentru artişti. Realizatorii filmului au declarat pentru hollywood.com că se caută actori cu o înălţime de maximum 1,53 m. Aceştia pot fi actori amatori, cu vârsta de peste 16 ani.

Noua Zeelandă este o ţară compusă din două insule mari şi mai multe insule mici, situată în sud-vestul Oceanului Pacific., având ca vecini Noua Caledonie, Fiji şi Tonga. Majoritatea populaţiei este formată din descendenţii europeni - pakeha, în limbajul localnicilor, şi indigenii Maori.

×
Subiecte în articol: externe