x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Nu mai era coerent, era muribund şi spunea că Dumnezeu îi vorbeşte". Noi dezvăluiri despre ultimele zile ale lui Michael Jackson

"Nu mai era coerent, era muribund şi spunea că Dumnezeu îi vorbeşte". Noi dezvăluiri despre ultimele zile ale lui Michael Jackson

09 Mai 2013   •   15:25
"Nu mai era coerent, era muribund şi spunea că Dumnezeu îi vorbeşte". Noi dezvăluiri despre ultimele zile ale lui Michael Jackson

Procesul dintre familia lui Michael Jackson şi grupul AEG scoate la iveală noi detalii legate de ultimele zile din viaţa megastarului. Potrivit unui martor în proces, Michael era "muribund" în timpul repetiţiilor pentru seria de spectacole "This Is It", iar compania organizatoare AEG nu a reacţionat în faţa acestor semnale de alarmă.

Absenţele continue ale cântăreţului de la repetiţiile concertele "This Is It", pe care le pregătea în momentul morţii sale, pe 25 iunie 2009, ca şi "slăbiciunea fizică extremă" reprezentau o sursă de îngrijorare pentru anturajul său profesional, a declarat Alif Sankey, producătoarea asociată a acelor spectacole.

Alif Sankey, care lucra în strânsă colaborare cu Kenny Ortega, producătorul general al show-urilor şi cel mai apropiat colaborator al lui Michael Jackson la acest proiect, a spus că, la începutul lunii iunie 2009, a început să fie "foarte îngrijorată" în legătură cu starea de sănătate a cântăreţului. Îngrijorările ei au devenit tot mai mari de la o săptămână la alta, pe măsură ce trupul "regelui muzicii pop" părea să devină tot mai "subţire" până când a devenit "extrem de subţire".

În prima săptămână din iunie 2009, atunci când erau turnate secvenţele video care urmau să apară în timpul spectacolului, Michael Jackson trebuia să vină în fiecare zi la repetiţii, dar s-a prezentat o singură dată.

Pe 19 iunie, spune Alif Sankey, cântăreţul a venit să îşi vadă echipa de colaboratori, dar nu a efectuat repetiţia prevăzută. "Nu se simţea bine în acea seară. Kenny mi-a spus că i-a masat picioarele şi că el (Michael Jackson) i-a spus că Dumnezeu îi vorbea", a povestit Sankey, potrivit Mediafax. La plecarea starului, ea şi Kenny Ortega au început să plângă, pentru că megastarul "nu mai vorbea coerent".

Puţin mai târziu în aceeaşi seară, când era pe drumul spre casă, Alif Sankey şi-a oprit automobilul şi i-a telefonat lui Kenny Ortega, la ora locală 01.30. "Aveam impresia, foarte puternică de altfel, că Michael Jackson era pe cale să moară", a spus ea.

"I-aţi spus acest lucru lui Kenny Ortega?", a întrebat-o Brian Panish, avocatul familiei Jackson.

"Da. Eram foarte nervoasă şi ţipam în acele momente. I-am spus că trebuie să îl ducem imediat la spital", a răspuns aceasta.

"Te rog, fă ceva, te rog. Nu încetam să îi repet aceste cuvinte", a spus ea. "De ce nimeni nu vede ceea ce văd eu? Promite-mi că vei merge la el şi că vei face ceva. Kenny Ortega mi-a promis că aşa va face şi eu m-am dus acasă", a continuat ea.

"Aţi asistat la vreo acţiune iniţiată de cineva de la AEG?", a întrebat-o avocatul Panish. "Nu", a afirmat martorul.

Brian Panish a profitat de mărturia depusă de Sankey pentru a prezenta juraţillor mai multe e-mail-uri care au circulat între echipa artistică a spectacolului - Kenny Ortega şi coregraful Travis Payne - şi directorii de la AEG Paul Gongaware şi Randy Phillips.

În mai multe e-mail-uri, Kenny Ortega cerea companiei AEG o monitorizare medicală specifică, în plus faţă de aceea asigurată de Conrad Murray, medicul personal al cântăreţului, condamnat în 2011 la patru ani de închisoare pentru ucidere involuntară a lui Michael Jackson.

"Personal, cred că ar trebui să aibă un nutriţionist excelent şi un fizioterapeut care să îl monitorizeze în mod regulat", îi scria Ortega lui Gongware, după o prestaţie slabă a starului la una dintre repetiţii.

Într-un alt mesaj, pe 14 iunie, Kenny Ortega a insistat: "Cred că el are cu adevărat nevoie de sfaturi pentru a se hrăni corect şi de fizioterapie, pentru a-şi masa muşchii obosiţi şi rănile. Nu e într-o formă bună. Cred că suferă. Îi este greu să muncească. Ne mai rămân doar 20 de zile, nu putem să îl lăsăm să se prăbuşească".

În contrainterogatoriul lor, avocaţii companiei AEG au încercat să pună accentul pe poziţia secundară ocupată de Alif Sankey în producţia spectacolului şi pe caracterul episodic al întâlnirilor - descrise ca "simple momente" - pe care aceasta le-a avut cu Michael Jackson, care nu i-ar fi permis să evalueze corect starea de sănătate a megastarului.

Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani, din cauza unei supradoze de propofol, un anestezic puternic pe care starul îl folosea ca somnifer, cu complicitatea medicului său, Conrad Murray.

×