x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Numărul telefoanelor mobile va fi egal cu cel al locuitorilor planetei, de anul viitor

Numărul telefoanelor mobile va fi egal cu cel al locuitorilor planetei, de anul viitor

28 Feb 2013   •   20:20
Numărul telefoanelor mobile va fi egal cu cel al locuitorilor planetei, de anul viitor
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

În lume vor exista în curând tot atâtea telefoane mobile câţi locuitori ai planetei, a pronosticat Uniunea internaţională pentru telecomunicaţii (UIT), menţionată de AFP, informează agerpres.ro.

Numărul telefoanelor mobile ar urma să depăşească pragul de şapte miliarde la începutul lui 2014. Potrivit UIT, la sfârşitul lui 2013 gradul de pătrundere a telefoniei mobile va atinge în lume nivelul de 96%, adică 128% în ţările dezvoltate şi 89% în ţările în curs de dezvoltare.

Principalul motor al creşterii pieţei este Asia, unde se află în prezent peste jumătate din abonamentele la telefonia mobilă.

La sfârşitul acestui an, 2,7 miliarde de persoane - 39% din populaţia globului - vor folosi internetul. Accesul la internet continuă să fie nesatisfăcător în ţările în curs de dezvoltare, unde numai 31% din populaţie ar urma să fie online, potrivit previziunilor, la sfârşitul lui 2013, faţă de 77% dintre locuitorii din ţările dezvoltate.

Europa este cea mai conectată zonă din lume, cu un grad de pătrundere a internetului de 75%, devansând cu mult zona Asia-Pacific (32%) şi Africa (16).  

×