x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O adolescentă indoneziană îşi regăseşte familia după şapte ani de la tsunami

O adolescentă indoneziană îşi regăseşte familia după şapte ani de la tsunami

de Mediafax    |    23 Dec 2011   •   11:07
O adolescentă indoneziană îşi regăseşte familia după şapte ani de la tsunami

O adolescenta indoneziana care traia pe strada dupa ce a fost despartita de familia sa, la cutremurul urmat de tsunami din 2004, si-a regasit parintii care o credeau moarta.

Mary Yuranda, acum in varsta de 14 ani, a povestit ca a fost eliberata de catre o femeie care a luat-o sub protectia sa, dupa tsunami, si a obligat-o sa cerseasca, de atunci si pana acum, pe strazile din Meulaboh, in provincia Aceh.

Tanara s-a prezentat intr-o cafenea din oras, cerand sa fie ajutata sa se intoarca in satul sau, unde a fost condusa de un sofer de taxi miercuri, a declarat tatal fetei, Tarmius, in varsta de 42 de ani.

"Semnele din nastere de pe abdomen, o alunita si o cicatrice de pe fata dovedesc ca fetita este a mea", a declarat telefonic mama copilului, Yusnidar, in varsta de 35 de ani.

"Nu pot sa va spun cat de fericita sunt", a continuat ea.

Yusnidar a fost despartita de doi dintre copiii ei, pe 26 decembrie 2004, cand un tsunami provocat de un cutremur cu magnitudinea de 9,3 a provocat moartea a cel putin 168.000 de persoane in Indonezia si altor cateva zeci de mii in tari din jurul Oceanului Indian.

Fiica cea mare a familiei este in continuare data disparuta.

×
Subiecte în articol: tsunami indinezia