x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O bătrânică de 82 de ani, obligată să petreacă Crăciunul în maşină

O bătrânică de 82 de ani, obligată să petreacă Crăciunul în maşină

de Istvan Deak    |    23 Dec 2014   •   17:59
O bătrânică de 82 de ani, obligată să petreacă Crăciunul în maşină

La 82 de ani, Gertude Adolph din localitatea Pulheim de lângă Koln, nu şi-ar fi închipuit că destinul îi pregăteşte o asemenea surpriză amară pentru Crăciunul din acest an. “Nu mă bucur de Crăciun. Este o ruşine ce ni se întâmplă. Am trăit Crăciunul pe timp de război, dar nimic nu se compară cu situaţia de acum”, mărturiseşte, cu lacrimi în ochi, Gertrude pentru Express. “O să petrec Crăciunul împreună cu fiul meu de 60 de ani în maşina noastră Ford, lângă cimitirul unde este înmormântat soţul meu”, adaugă femeia.

Cei doi se află în situaţia asta încă din luna septembrie. După o mică inundaţie provocată de conducta de apă din locuinţa sa, femeia a refuzat să plătească daunele produse, nu a ajuns la nici un acord cu proprietarul clădirii unde ei locuiau în chirie, şi astfel au ajuns în stradă. Primele zile le-au petrecut într-un hotel din localitate, însă asta nu putea fi o soluţie pe termen lung. “Nu ne-am permis acest lux decât câteva zile, crezând că lucrurile se vor rezolva”, spun cei doi.

Condiţii
Ei îşi caută o locuinţă însă fără sorţi de izbândă până acum. “Noua locuinţă trebuie să îndeplinească două condiţii. ”Noi suntem locuitori autentici din Pulheim, din generaţie în generaţie, aşa că nu putem locui altundeva decât în Pulheim. A doua condiţie este să fie o locuinţă la parter, fiindcă am mari probleme cu piciorul şi nu mă pot deplasa”.
Autorităţile locale au intervenit în repetate rânduri şi au oferit celor doi o locuinţă, însă toate ofertele au fost refuzate, fiindcă niciuna nu era la parter. “Nu este nicio problemă. Mergem la biserică, apoi ne vom întoarce în maşină şi vom sărbători Crăciunul cu bradul nostru în miniatură”, a încheiat femeia de 82 de ani.

×