x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O cantitate mare de explozibil, descoperită în faţa locuinţei unui parlamentar bulgar

O cantitate mare de explozibil, descoperită în faţa locuinţei unui parlamentar bulgar

de Mediafax    |    07 Oct 2011   •   08:07
O cantitate importanta de trinitrotoluen (TNT), o substanta exploziva periculoasa, a fost descoperita in fata blocului in care locuieste parlamentarul de stanga Penko Atanasov, din cadrul Partidului Socialist Bulgar de opozitie, relateaza site-ul Novinite.com.
Atanasov a observat joi un pachet suspect in fata blocului de apartamente din Sofia in care locuieste si a contactat politia. Politistii au descoperit mai multe pachete care contineau in total opt kilograme de TNT, o cantitate suficienta pentru o explozie de amploare, informeaza postul de radio local Darik.
Echipele de interventie nu au descoperit insa si bombe la fata locului.
In dimineata zilei de 19 iulie, mai multe bombe au explodat in fata sediului partidului conservator de opozitie Lege, Ordine si Justitie (RZS), in centrul Sofiei, precum si in fata unui sediu al partidului fostului premier Ivan Kostov, Democratii pentru o Bulgarie Puternica (DSB, de dreapta).
Cu putin inaintea exploziilor, RZS si Coalitia Albastra, din care face parte si DSB, au anuntat ca vor vota motiunea de cenzura depusa de opozitie pentru esecul guvernului in domeniul afacerilor interne.

×