x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O capsulă Dragon, lansată de SpaceX, s-a conectat la Staţia Spaţială Internaţională

O capsulă Dragon, lansată de SpaceX, s-a conectat la Staţia Spaţială Internaţională

04 Apr 2018   •   18:43
O capsulă Dragon, lansată de SpaceX, s-a conectat la Staţia Spaţială Internaţională

O capsulă Dragon, fără echipaj uman şi conţinând alimente, echipamente şi materiale necesare unor experimente ştiinţifice, s-a conectat miercuri la Staţia Spaţială Internaţională (ISS), a anunţat NASA, la două zile după ce a fost lansată de compania americană SpaceX de la o bază din Cape Canaveral, Florida, informează AFP. 

"Captură confirmată", a declarat un comentator de la NASA în momentul în care braţul robotizat cu care este echipată ISS a prins capsula Dragon aflată pe orbită în proximitatea avanpostului spaţial, la ora 10.40 GMT. 

Astronauţii de pe ISS vor începe să descarce în cursul zilei de miercuri cele 2.600 de kilograme de alimente şi materiale prezente la bordul capsulei Dragon. Echipamentele şi materialele vor fi utilizate în cadrul unor experimente care studiază furtunile, tratamentele anticancer şi recuperarea deşeurilor de pe orbita Terrei.

Aceasta este cea de-a 14-a misiune realizată de SpaceX pentru NASA, în virtutea unui contract de 1,6 miliarde de dolari, ce vizează aprovizionarea ISS pe o perioadă de mai mulţi ani. 

Racheta din gama Falcon 9 utilizată pentru lansarea de luni şi capsula Dragon au mai fost trimise în spaţiu şi în alte dăţi. Este pentru a doua oară când SpaceX foloseşte două vehicule reciclate pentru a se conecta la ISS.

AGERPRES

 

×