x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O creatoare de modă a realizat o rochie din fibră optică ce îşi schimbă culoarea la cerere (VIDEO)

O creatoare de modă a realizat o rochie din fibră optică ce îşi schimbă culoarea la cerere (VIDEO)

09 Ian 2014   •   08:32
O creatoare de modă a realizat o rochie din fibră optică ce îşi schimbă culoarea la cerere (VIDEO)

Creatoarea de modă londoneză Amy Rainbow Winters expune la salonul hight-tech International CES de la Las Vegas o rochie confecţionată dintr-un material textil ce conţine fibră optică. Rochia emite lumină albastră, însă culoarea se poate schimba instantaneu, prin atingerea captatorilor plasaţi în mânecă, relatează AFP, citată de Agerpres.

"Dacă vreţi o rochie violet, va fi violet. Dacă preferaţi roşul, veţi avea roşu. Nu aveţi decât să vă uitaţi la mânecă şi să hotărâţi ce culoare vreţi", spune Winters. Creatoarea colaborează cu specialişti în tehnologie pentru obţinerea materialelor necesare articolelor de îmbrăcăminte pe care le concepe. Unele reacţionează la sunete, altele la soare sau la apă.

O altă rochie prezentată la CES conţine, de exemplu, captatori de mişcare, iar culoarea se schimbă atunci când persoana care o poartă sare.

Creaţiile lui Amy Rainbow Winters sunt personalizate şi au fost folosite deja în videoclipuri sau reclame publicitare. Nu se realizează articole de serie. "Sunt piese de prezentare, dar, dacă cineva vrea să achite câteva mii de dolari, le poate avea", spune creatoarea.

Preţul de producţie al unei rochii cu fibră optică ajunge la circa 3.000 dolari, însă poate creşte în funcţie de design, potrivit lui Winters, ale cărei creaţii pot fi văzute pe site-ul rainbowwinters.com.

×