x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O dronă ucraineană a provocat un incendiu URIAȘ la rafinărie de petrol din Rusia

O dronă ucraineană a provocat un incendiu URIAȘ la rafinărie de petrol din Rusia

22 Iun 2022   •   14:51
O dronă ucraineană a provocat un incendiu URIAȘ la rafinărie de petrol din Rusia

Un incendiu de proporții a izbucnit, miercuri, la o parte din rafinăria rusă Novoshakhtinsk, aflată la 8 kilometri de granița cu Ucraina, după ce drone au fost observate zburând deasupra uzinei petroliere, scrie Reuters.

Imaginile de pe rețelele de socializare arată o dronă care zbura spre rafinărie înainte ca o minge mare de flăcări și fum negru să urce pe cerul de vară.

TASS a citat o sursă neidentificată din cadrul autorităților locale care a declarat că una dintre drone s-a prăbușit într-o unitate de transfer de căldură de la rafinărie.

"Potrivit unei versiuni a faptelor, incendiul a fost provocat de un atac cu dronă asupra instalaţiilor tehnice ale fabricii. Fragmente din două drone au fost găsite în zona rafinăriei. Operaţiunile de la rafinărie vor fi suspendate până la încheierea unei anchete pentru a evalua amploarea pagubelor", a declarat guvernatorul regiunii Rostov-pe-Don, Vasili Golubev, pe Telegram.

Acesta a spus că nu sunt victime iar incendiul a fost stins. 

Nimeni nu a fost rănit la rafinăria care are o capacitate anuală de până la 7,5 milioane de tone, a precizat serviciul de urgență. Uzina este una dintre puținele construite în Rusia în ultimele decenii. A început să funcționeze în 2009.

Agenția de știri rusă TASS a citat un oficial local care a declarat că aceasta a fost lovită de o dronă.

Nu este  niciun comentariu ucrainean imediat cu privire la incendiul care a afectat rafinăria de petrol din Novoshakhtinsk, situată pe partea rusă a frontierei cu teritoriul Donbasului controlat de separatiștii pro-ruși.

Rusia investighează și cauza unui incendiu de proporții care a izbucnit la o instalație de depozitare a petrolului din orașul Briansk, la 154 km nord-est de granița cu Ucraina, la sfârșitul lunii aprilie 2022.

Totodată, și guvernatorul regiunii Kursk din sud-vestul Rusiei, a declarat luna trecută că o persoană a murit într-un bombardament ucrainean asupra unui sat de la graniţă.

×
Subiecte în articol: incendiu rafinarie Rusia ucraina