x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O nouă lovitură aeriană americană împotriva Statului Islamic din Irak.

O nouă lovitură aeriană americană împotriva Statului Islamic din Irak.

de Agerpres    |    12 Aug 2014   •   19:18
O nouă lovitură aeriană americană împotriva Statului Islamic din Irak.

O dronă americană a distrus marţi în nordul Irakului un mortier utilizat de jihadiştii sunniţi împotriva forţelor kurde, a anunţat CENTCOM, Comandamentul militar american în Orientul Mijlociu şi Asia Centrală.

Potrivit sursei citate, o dronă "a distrus un mortier al Statului Islamic (SI) folosit împotriva forţelor kurde care îi protejează pe civilii din comunitatea yazidi strămutaţi".

Această nouă misiune face parte din loviturile aeriene autorizate de preşedintele Barack Obama joi seara pentru protejarea personalului diplomatic american de la Erbil, în Kurdistanul irakian, şi a refugiaţilor creştini şi din minoritatea yazidi.

Zeci de mii de membri ai minorităţii yazidi s-au refugiat în munţii din apropiere de oraşul Sinjar, pentru a fugi din calea jihadiştilor Statului Islamic. La temperaturi care pot depăşi 50 de grade Celsius, aceştia încearcă să supravieţuiască fiind lipsiţi de apă, hrană sau adăpost şi fiind expuşi şi atacurilor jihadiştilor. Pentru a le veni în ajutor, SUA şi Marea Britanie au paraşutat hrană şi apă. 

×
Subiecte în articol: statul islamic bombardament sua