x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O persoană a murit, după ce barca sa s-a răsturnat pe râul Colorado în Parcul Național Grand Canyon

O persoană a murit, după ce barca sa s-a răsturnat pe râul Colorado în Parcul Național Grand Canyon

12 Sep 2022   •   11:20
O persoană a murit, după ce barca sa s-a răsturnat pe râul Colorado în Parcul Național Grand Canyon

O persoană a murit și alte patru au fost rănite după ce o barcă cu motor s-a răsturnat pe râul Colorado, potrivit Serviciului de Parcuri Naționale, citat de CNN.

Incidentul a avut loc în weekend într-o zonă a râului numită Bedrock Rapid din Parcul Național Grand Canyon, a precizat NPS.

„Am primit un raport privind o barcă cu motor răsturnată pe râul Colorado, la Bedrock Rapid. A fost confirmat un deces; SAR [căutare și salvare] este în curs de desfășurare pentru a trata și transporta răniții. Incidentul este în curs de desfășurare; nu sunt disponibile informații suplimentare", au declarat reprezentanții Serviciului Parcului Național Grand Canyon.

Ulterior, un purtător de cuvânt a explicat pentru CNN, într-un e-mail, că alte patru persoane au fost rănite. Duminică, serviciul parcului a anunțat că victima decedată avea 67 de ani. Este vorba despre un bărbat care se afla în a cincea zi de excursie pe un râu cu o barcă cu motor.

„Membrii grupului l-au scos din apă, au observat că nu răspundea și au început resuscitarea cardio-respiratorie. Rangerii parcului au fost transportați la fața locului cu elicopterul parcului și toate eforturile de resuscitare au eșuat. Alți patru pacienți în stare necritică au fost tratați și transportați cu avionul la baza de elicopter South Rim. O anchetă privind incidentul este în curs de desfășurare fiind coordonată de Serviciul Parcurilor Naționale și de medicul legist din comitatul Coconino", scrie în comunicatul de presă al Serviciului Parcului Național Grand Canyon.

O companie de rafting care organizează expediții în Marele Canion descrie Bedrock Rapids pe site-ul său ca fiind un loc unde o stâncă mare desparte curentul râului Colorado.

„Cea mai bună cursă este pe partea dreaptă, ceea ce necesită o manevrare abilă și precisă pentru a duce o ambarcațiune în jurul stâncii și în apă calmă. Partea stângă este un loc neiertător, deoarece râul se lovește de un canal îngust, presărat cu pietre", precizează compania de rafting Western River Expeditions.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: colorado