x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Obama anunţă desfăşurarea a 300 de militari americani în Camerun

Obama anunţă desfăşurarea a 300 de militari americani în Camerun

14 Oct 2015   •   21:18
Obama anunţă desfăşurarea a 300 de militari americani în Camerun

Preşedintele american Barack Obama a anunţat miercuri desfăşurarea a 300 de militari americani în Camerun pentru operaţiuni de intelligence, supraveghere şi recunoaştere aeriană în cadrul luptei împotriva islamiştilor grupării Boko Haram, relatează AFP şi Reuters.

Într-o informare adresată liderilor celor două camere ale Congresului şi făcută publică de Casa Albă, Obama a precizat că 90 de militari au început să fie desfăşuraţi la faţa locului de luni şi că această cifră va ajunge la 'circa 300'.

Operaţiunea a fost lansată 'cu acordul guvernului camerunez', precizează executivul american. Un înalt responsabil american a declarat pentru AFP că ea face parte din 'eforturile în curs pentru combaterea Boko Haram'.

Aceste forţe, care vor fi înarmate pentru a-şi asigura protecţia şi securitatea, vor rămâne în Camerun 'până când susţinerea lor nu va mai fi necesară', se mai menţionează în nota de informare a Casei Albe.

Camerun face parte din coaliţia de luptă împotriva insurgenţilor care comit de mai multe luni atentate sângeroase dincolo de nord-estul Nigeriei, fieful lor istoric, pentru a lovi statele limitrofe din bazinul lacului Ciad: Ciad, Camerun şi Niger.

Un dublu atentat a lovit duminică nordul extrem al Camerunului, provocând moartea a cel puţin nouă persoane, a doua zi după un alt atac criminal, în Ciad, atribuit Boko Haram.

×