x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dreptul la avort în centrul alegerilor din Ohio și Virginia

Dreptul la avort în centrul alegerilor din Ohio și Virginia

de Redacția Jurnalul    |    07 Noi 2023   •   22:20
Dreptul la avort în centrul alegerilor din Ohio și Virginia

Avortul se află pe buletinul de vot, marți, când locuitorii din Ohio vor vota dacă vor garanta dreptul la avort, iar alegătorii din Virginia vor decide dacă vor acorda republicanilor puterea de a impune noi limite asupra procedurii.

Potrivit analizei Reuters, pentru democrații americani, alegerile din Ohio și Virginia vor evalua dacă avortul rămâne important din punct de vedere politic ca în alegerile de la mijlocul mandatului din 2022, când furia alegătorilor față de decizia Curții Supreme a SUA de a elimina un drept la nivel național a ajutat partidul să evite o scădere a electoratului pentru republicani.

Anul trecut, grupurile de susținere a dreptului la avort au obținut o serie de victorii prin introducerea pe buletinele de vot a referendumurilor legate de avort în Ohio.

Pentru republicani, cele două state oferă terenuri de testare strategice după ce partidul s-a străduit să identifice un mesaj câștigător pe această temă anul trecut.

În august, alegătorii au respins un referendum separat, susținut de republicani, care ar fi ridicat pragul de aprobare a amendamentelor constituționale - inclusiv întrebarea de marți de pe buletinul de vot - de la 50% la 60%, legate de drepturile pentru avort.

În altă parte, marți, Kentucky și Mississippi își vor alege guvernatorii, în timp ce alegătorii din întreaga țară vor alege primari și alți aleși locali.

Guvernatorul statului Kentucky, Andy Beshear, unul dintre puținii democrați care conduc un stat care a votat pentru republicanul Donald Trump la alegerile prezidențiale din 2020, evită tendința conservatoare a statului său natal în campania sa de realegere.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ohio avort alegeri