x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Oktoberfest debutează, sâmbătă, la Munchen

Oktoberfest debutează, sâmbătă, la Munchen

14 Sep 2015   •   15:30
Oktoberfest debutează, sâmbătă, la Munchen

Ediţia Oktoberfest 2015 începe sâmbătă la Munchen şi va dura 16 zile, până în 4 octombrie. Cu 106,9 litri de bere de persoană pe an (cu 9 mai puţin decât în 2006), Germania rămâne o ţară cu mulţi consumatori de bere, relatează 20minutes.ch.

Nici de această dată însă nu vor fi aduse beri artizanale, numai şase fabrici de bere, printre cele mai mari, fiind autorizate de primăria din Munchen să îşi vândă produsele, a scris duminică Die Welt. Patronul fabricii de bere bavareze Hofbrau, Michael Moller, se declară împotriva admiterii berilor artizanale, considerând că nu au nicio şansă să găsească public la Oktoberfest. "Sunt beri interesant de degustat, dar nu sunt făcute pentru consumul în cantitate mare", a apreciat el.

Un alt argument împotriva prezenţei acestui tip de beri este că marii producători de bere finanţează cu 1,5 milioane de euro dotările sărbătorii, sumă acordată "înainte de vânzarea primei beri".

Numai Hofbrau aduce la evenimentul anual de la Munchen 750.000 de litri ce bere. Dacă se adaugă vânzările din afara zonei care găzduieşte Oktoberfest, cantitatea de băutură se ridică la 5 milioane de litri, încheie 20minutes.ch.

×
Subiecte în articol: oktoberfest munchen