x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Olaf Scholz cere statelor UE să ofere mai mult ajutor militar Ucrainei

Olaf Scholz cere statelor UE să ofere mai mult ajutor militar Ucrainei

de Redacția Jurnalul    |    08 Ian 2024   •   23:05
Olaf Scholz cere statelor UE să ofere mai mult ajutor militar Ucrainei
Sursa foto: Hepta

Germania dublează ajutorul militar acordat Ucrainei și intenționează să livreze în acest an arme în valoare de opt miliarde de euro. Dar acest lucru nu este suficient, spune cancelarul Olaf Scholz. De aceea, face apel la aliații săi din Uniunea Europeană să ajute și cu mai mult material militar.

Cancelarul Olaf Scholz a cerut celorlalte state UE să ofere un sprijin mai mare Ucrainei, care a fost atacată de Rusia, relatează www.n-tv.de.

„Livrările de arme către Ucraina planificate până acum de majoritatea statelor membre UE sunt în orice caz prea mici. De aceea, fac apel la aliații noștri din Uniunea Europeană să-și intensifice eforturile în numele Ucrainei”, a declarat politicianul SPD după o întâlnire cu premierul luxemburghez Luc Frieden la Berlin.

Până cel târziu la summitul UE de la 1 februarie, trebuie să existe o imagine de ansamblu cât mai precisă a contribuției partenerilor europeni la sprijinirea Ucrainei în acest an.

„Europa trebuie să demonstreze că stă îndeaproape de partea Ucrainei, de partea libertății, a dreptului internațional și a valorilor europene. În orice caz, vom sprijini Ucraina atâta timp cât va fi necesar”, a spus Scholz.

Germania însăși este acum cel mai puternic susținător al Ucrainei după SUA. Numai pentru acest an au fost luate prevederi pentru livrarea de arme și materiale în valoare de opt miliarde de euro, a spus cancelarul, ceea ce înseamnă o cifră dublă față de 2023. În plus, există miliarde de ajutor umanitar și financiar. Cu toate acestea, doar contribuția germană nu va fi suficientă pentru a asigura securitatea Ucrainei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Olaf Scholz ajutor militar ucraina