x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Olanda interzice aterizarea avionului ministrului turc de externe

Olanda interzice aterizarea avionului ministrului turc de externe

11 Mar 2017   •   13:30
Olanda interzice aterizarea avionului ministrului turc de externe
Sursa foto: Mevlut Cavusoglu

Guvernul olandez a decis să interzică aterizarea avionului ministrului turc de externe Mevlut Cavusoglu, care a atras atenţia că se va deplasa sâmbătă în Olanda pentru a participa la un miting de susţinere a schimbărilor constituţionale pentru întărirea puterilor prezidenţiale în Turcia, transmite AFP. 

"Autorităţile turc au ameninţat public cu sancţiuni. Acest lucru face imposibilă căutarea unei soluţii rezonabile", a precizat guvernul într-un comunicat. 

"De aceea, Olanda a transmis că retrage drepturile de aterizare" pentru avionul ministrului turc, se mai menţionează în comunicat. 

Anterior, într-un interviu pentru postul de televiziune CNN Turk, şeful diplomaţiei turce a spus că îşi menţine intenţia de a merge în Olanda sâmbătă pentru un miting în favoarea unui vot favorabil la referendumul din Turcia privind extinderea puterilor preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, în ciuda opoziţiei exprimate de guvernul olandez. 

"Mă voi duce la Amsterdam astăzi (sâmbătă). Vom impune sancţiuni dure Olandei" dacă această vizită este împiedicată, a afirmat el, citează Agerpres.

×