x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - De ce Olanda interzice utilizarea vehiculelor de transport "airboard"

VIDEO - De ce Olanda interzice utilizarea vehiculelor de transport "airboard"

04 Dec 2015   •   13:34
VIDEO - De ce Olanda interzice utilizarea vehiculelor de transport "airboard"

Autorităţile olandeze au interzis utilizarea vehiculelor cu motor 'airboard' (mini-segway) pe toate căile publice, pistele de bicicletă şi drumurile din ţară, a informat Ministerul olandez al Infrastructurii la postul naţional Nos, citat de EFE

Un purtător de cuvânt al ministerului a declarat joi că având în vedere că este vorba de vehicule motorizate pe două roţi, "trebuie să aibă aceeaşi certificare europeană ca un ciclomotor", notează canalului online de ştiri Dutch News.

Problema este că, neavând loc pentru şezut, aceste vehicule "nu pot fi considerate ciclomotoare", astfel încât este nevoie de o reglementare specială, potrivit guvernului olandez.

Aceste vehicule electrice, denumite şi 'mini-segway' sau 'hoverboard', sunt dotate cu un mic motor pentru deplasare şi se mişcă cu ajutor balansului picioarelor utilizatorului.

Vânzarea de vehicule 'airboard' rămâne însă legală în Oland având în vedere că este permisă utilizatorilor folosirea acestor mijloace de deplasare pe proprietăţile lor.

În Spania preţul unui asemenea vehicul este de aproximativ 500 de euro.

Airboard

×
Subiecte în articol: airboard mini-segway