x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe OMS recomandă interzicerea vânzării de ţigări electronice minorilor

OMS recomandă interzicerea vânzării de ţigări electronice minorilor

26 Aug 2014   •   13:51
OMS recomandă interzicerea vânzării de ţigări electronice minorilor

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recomandat marţi interzicerea vânzării de ţigări electronice minorilor, deoarece consumul acestora ar presupune 'ameninţări grave' la adresa adolescenţilor, informează AFP, conform Agerpres. Experţii s-au pronunţat şi pentru interzicerea ţigărilor electronice în spaţiile publice închise, 'cel puţin până când se va dovedi că vaporii emanaţi nu sunt periculoşi pentru persoanele din jur', se arată în document publicat de OMS.

'Probele existente arată' că ţigările electronice 'nu sunt doar ' vapori emanaţi în aer', cum spun adesea producătorii', notează OMS. Folosirea lor 'constituie ameninţări grave pentru adolescenţi' şi pentru femeile însărcinate, adaugă experţii.

Potrivit OMS, există probe suficiente pentru a avertiza 'copiii, adolescenţii, femeile însărcinate sau cele care vor să aibă copii' asupra consecinţelor pe care le poate avea pe termen lung asupra 'dezvoltării creierului' fumatul ţigărilor electrice.

Recomandările au fost publicate de OMS în perspectiva celei de-a şasea sesiuni a conferinţei ministeriale a statelor părţi la Convenţia cadru privind lupta anti-tutun (FCTC), care va avea loc în perioada 13-18 octombrie la Moscova.

×