x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe OMS: Următoarea criză mondială, generată de scumpirea cerealelor

OMS: Următoarea criză mondială, generată de scumpirea cerealelor

14 Sep 2010   •   00:00

Organizaţia Mondială a Sănătăţii prognozează o nouă criză mondială, ce va fi determinată de creşterea preţurilor cerealelor, având în vedere că schimbările climatice se reflectă puternic asupra unor ţări din primele zece exportatoare cereale - Rusia şi Pakistan, informează RIA Novosti.



"Prevedem deja următoarea criză mondială, care va fi generată de creşterea preţurilor cerealelor", a declarat directorul general al OMS, Margaret Chan, aflată la Moscova.

Canicula şi seceta care au afectat, în cursul acestei veri, partea centrală şi de vest a Rusiei, au avut drept efect pierderea recoltei de cereale de pe o suprafaţă de 11 milioane de hectare, notează Agerpres. Autorităţile ruse au estimat că pierderile vor constitui aproximativ o treime din recolta prognozată anterior, ajungând la 60-65 de milioane de tone. Spre comparaţie, în 2009, au fost strânse 97,1 de milioane de tone.

Pe 5 august, guvernul rus a introdus embargo la exportul de cereale şi produse de panificaţie, pentru a împiedica majorarea preţurilor pe piaţa internă. Interdicţia va funcţiona cel puţin până la sfârşitul anului 2010.

×
Subiecte în articol: externe