x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Operaţiune de salvare "fără precedent în istoria umanităţii"

Operaţiune de salvare "fără precedent în istoria umanităţii"

13 Oct 2010   •   00:00

Salvarea în desfăşurare a celor 33 de mineri blocaţi într-o mină din Chile este o operaţiune "fără precedent în istoria umanităţii", a declarat preşedintele chilian Sebastian Pinera.



"Niciodată, o astfel de salvare nu a fost încercată. Fie ca lecţia minerilor să rămână mereu vie. Ei au demonstrat, aşa cum au făcut-o şi victimele cutremurului de pământ din februarie, şi cei care reconstruiesc ţara, că atunci când Chile este unit şi trece peste adversităţi el poate realiza lucruri mari", a declarat Pinera, potrivit AFP, citată de Agerpres.

De asemenea, şeful statului a anunţat că mina, "care are o lungă istorie de accidente, nu se va redeschide atâta timp cât securitatea nu va fi pe deplin asigurată".

Un eveniment extrem de aşteptat, operaţiunea de salvare a minerilor a provocat tensiuni la faţa locului, între familiile supravieţuitorilor şi cei aproape 2.000 de ziarişti din toată lumea veniţi să relateze evenimentul.

Practic, încă de când primul miner a ajuns la suprafaţă, imediat ce acesta şi-a îmbrăţişat soţia şi fiul de şapte ani, el a fost înconjurat de sute de ziarişti veniţi să obţină primele reacţii.

Din cauza prezenţei masive a jurnaliştilor, cortul special amenajat a început să se clatine, provocând iritarea rudelor.

Mama primului miner salvat, care a asistat la salvarea fiului ei ascunzându-şi chipul sub o pălărie în culorile drapelului chilian, le-a strigat ziariştilor "Ieşiţi!" şi, enervată, i-a lovit pe unii dintre ei cu un steag.

×
Subiecte în articol: externe