x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Operaţiunea Geronimo: "Dacă Osama nu este dezbrăcat, împuşcaţi-l!"

Operaţiunea Geronimo: "Dacă Osama nu este dezbrăcat, împuşcaţi-l!"

05 Mai 2011   •   14:07
Operaţiunea Geronimo: "Dacă Osama nu este dezbrăcat, împuşcaţi-l!"
163939-.jpgSingura posibilitate în care Osama bin Laden ar fi scăpat de o moarte sigură, în momentul raidului forţelor americane de elită, ar fi fost dacă inamicul public numărul 1 al SUA era gol!

Trupa de elită Navy Seals, care l-a ucis pe liderul Al Qaeda, a primit o comandă fermă. Şi anume capturarea în viaţă a lui bin Laden doar cu o singură condiţie: teroristul să nu fie îmbrăcat! În caz contrar, adică un bin Laden îmbrăcat, trebuia să fie ucis!

Potrivit ultimelor informaţii legate de operaţiunea "Geronimo", atacul echipei de comando american l-a suprins pe liderul Al Qaeda în pijamale.

Iniţial, consilierul preşedintelui american Barack Obama împotriva terorismului, John Brennan, a declarat că ordinul dat militarilor americani a fost de a-l captura pe Osama în viaţă. "Dacă nu ar fi reprezentat niciun fel de pericol, Osama ar fi fost capturat viu pentru că acesta a fost ordinul", a spus oficialul american.

Cu toate acestea, Leon Panetta, directorul CIA, a afirmat că Osama bin Laden ar fi făcut "câteva mişcări periculoase", dar că, "sincer, nu cred că ar fi avut timp să spună sau să facă ceva".

Informaţiile venite pe surse, spun însă altceva, şi anumea că intenţia oficialilor americani nu ar fi fost de a-l captura pe Osama viu. (V.M.)

×
Subiecte în articol: osama bin laden ucis