x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Oscar Pistorius, CONDAMNAT la 5 ani de închisoare pentru uciderea din culpă a iubitei sale Reeva Steenkamp

Oscar Pistorius, CONDAMNAT la 5 ani de închisoare pentru uciderea din culpă a iubitei sale Reeva Steenkamp

21 Oct 2014   •   08:50
Oscar Pistorius, CONDAMNAT la 5 ani de închisoare pentru uciderea din culpă a iubitei sale Reeva Steenkamp
UPDATE 14:19 - Oscar Pistorius a fost transferat la închisoarea din Pretoria cu puţin înainte de prânz, a anunţat administraţia penitenciarelor din Africa de Sud. "El a fost deja instalat la închisoarea 'Kgosi Mmapuru', din Pretoria", a declarat Manelisi Wolela, funcţionar al serviciilor penitenciarelor.

UPDATE 11:35
- Fostul campion paralimpic Oscar Pistorius a fost găsit vinovat de omucidere şi condamnat la 5 ani de închisoare cu executare. Pistorius a fost găsit nevinovat pentru crimă cu premeditare, dar a fost găsit vinovat pentru uciderea din culpă a iubitei sale Reeva Steenkamp, la 14 februarie 2013.
Pistorius a fost gasit achitat pentru acuzatia de crima cu premeditare, dar a fost gasit vinovat pentru uciderea din culpa a iubitei sale Reeva Steenkamp la 14 februarie 2013. - See more at: http://www.onlinesport.ro/alte-sporturi/atletism/decizia-finala-in-procesul-lui-oscar-pistorius-nid-110181/#sthash.GQVcuyoL.dpuf
...............................
După 7 luni de proces-fluviu, care a pasionat Africa de Sud şi lumea întreagă, Oscar Pistorius află azi dacă şi pentru cât timp va merge la închisoare. Juriştii sud-africani se aşteaptă ca apărarea sau acuzarea să facă apel, dacă sentinţa este considerată fie prea dură, fie prea uşoară. Ceea ce va relansa foiletonul Pistorius pentru alte câteva luni.

În timpul pledoariei de la termenul trecut al procesului, Gerrie Nel, avocatul acuzării, a spus că Reeva Steenkamp nu a fost doar împușcată, ci "mitraliată", că Pistorius a tras mai multe gloanțe prin ușa băii. Nel a mai spus că în luarea deciziei nu este vorba despre iertare, ci despre justiție.

"Minim 10 ani de închisoare trebuie să primească Pistorius!", a fost răspunsul lui Gerrie Nel în momentul în care judecătoarea l-a întrebat despre lungimea pedepsei pe care ar trebui să o primească atletul.

De cealaltă parte, Barry Roux, avocatul lui Oscar Pistorius a solicitat o pedeapsă cu muncă în interesul comunităţii pentru campionul paralimpic. El a încercat anterior să demonstreze că remuşcările acuzate sunt sincere şi că nu-şi mai doreşte decât un singur lucru: "să facă cât mai mult bine". "Nicio pedeapsă nu poate fi mai grea decât ce a trăit el în ultimele 18 luni", a mai spus avocatul.

"Durerea lui Oscar nu se va şterge niciodată...Traumatismul emoţional este cea mai aspră pedeapsă", a adăugat avocatul în pledoaria sa, subliniind că sportivul a "pierdut tot".

Luna trecută, campionul paralimpic Oscar Pistorius a fost găsit vinovat pentru ucidere din culpă, în cazul decesului iubitei sale, Reeva Steenkamp. În momentul în care a aflat că nu va fi condamnat pentru crimă cu premeditare, Pistorius a izbucnit în lacrimi.

În cazurile de omor din culpă, pedeapsa maximă este de 15 ani de închisoare, dar nu există o limită minimă. Pistorius îşi va afla pedeapsa pe 13 octombrie.

În vârstă de 27 ani, Oscar Pistorius a pledat nevinovat la acuzaţia de crimă cu premeditare, afirmând că a împuşcat-o din greşeală pe prietena sa Reeva Steenkamp, în noaptea de 13 spre 14 februarie 2013, după ce a confundat-o cu un hoţ ascuns în toaleta locuinţei sale.

Parchetul sud-african l-a contrazis, însă, afirmând să acesta şi-a omorât prietena în urma unei dispute şi a solicitat ca sportivul să fie condamnat la 25 de ani de închisoare fără posibilitatea de a fi eliberat condiţionat.



×