x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ATAC TERORIST la Sydney? Politistii au luat cu asalt cafeneaua in care zeci de persoane sunt tinute ostatice de 15 ore (LIVE VIDEO)

ATAC TERORIST la Sydney? Politistii au luat cu asalt cafeneaua in care zeci de persoane sunt tinute ostatice de 15 ore (LIVE VIDEO)

15 Dec 2014   •   05:48
ATAC TERORIST la  Sydney? Politistii au luat cu asalt cafeneaua in care zeci de persoane sunt tinute ostatice de 15 ore (LIVE VIDEO)

UPDATE 17.46 - Politistii au luat cu asalt cafeneaua din Sydney, in care o persoana inarmata tinea ostatici un numar nedefinit de persoane, de peste 15 ore, anunta Reuters.
S-au auzit schimburi de focuri, mai multe grenade cu efect acustic si luminos, pentru intimidare, au fist lansate in interiorul cladirii. 
Nu a fost furnizata nicio informatie despre soarta agresorului.
__________

UPDATE 08:37 - Alţi doi oameni au fugit din cafeneaua în care este în derulare o luare de ostatici, potrivit unui martor la faţa locului. Cele două femei purtau şorţuri, lucra care înseamnă că făceau parte din personalul cafenelei Lindt unde un bărbat a luat ostatici un număr necunoscut de persoane de câteva ore. Alte trei persoane au ieşit în fugă mai devreme din local.

Nu este clar dacă ostaticii au fost eliberaţi de către bărbatul înarmat sau au scăpat. Poliţia, care discută cu cele trei persoane pentru a aduna informaţii despre ceea ce se întâmplă în interior, a refuzat să precizeze câţi ostatici au mai rămas în cafenea.

UPDATE 06:03
- Un singur bărbat înarmat reţinea luni un număr necunoscut de ostatici într-o cafenea din Sydney situată în inima oraşului, a anunţat poliţia australiană, adăugând că încă nu se poate vorbi despre o operaţiune teroristă.

'Pot confirma că este un autor înarmat în clădire care reţine un număr necunoscut de ostatici. Niciun contact nu a fost încă stabilit cu răpitorul', a declarat şeful poliţiei statului New South Wales, Andrew Scipione, citat de AFP.

UPDATE - Reporterii aflati la fata locului relateaza ca 2-3 persoane au reusit sa iasa din cafenea, printr-o iesire de urgenta. Nu este foarte clar daca acestea au reusit sa fuga sau au fost eliberate de agresor.
_________
In jur de 50 de persoane sunt tinute ostatice in interiorul unei cafenele din centrul orașului Sydney, televiziunile de stiri redand imagini in care unele dintre acestia sunt fortate sa tina la fereastra steagul negru cu inscripții albe in limba araba, existand temeri ca este vorba de un atac legat de jihadistii ISIS, relatează Reuters.


Zeci de polițiști puternic înarmați au înconjurat cafeneaua din Martin Place, în cartierul unde se află sediile băncii centrale Reserve Bank of Australia, băncilor comerciale, aproape de parlamentul statului New South Wales.

Din primele informatii furnizate de politie persoanele aflate in cafenea sunt amenintate de cel putin o persoana inarmata, dar ca actiunea acesteia nu poate fi legata deocamdata de un act terorist.
Pana in acest moment politia nu a reusit sa contacteze direct agresorul.

Primul ministru australian Tony Abbott, care a avertizat asupra unor planuri ale militanților islamiști de a ataca ținte australiene, a anunțat că a convocat de urgență Comitetul Național de Securitate pentru o informare cu privire la luarea de ostatici de la Lindt Cafe din capitala comercială a țării.

"Nu cunoastem inca motivele acestui atac, nu stim daca este motivat politic si inca nu sunt indicii ca ar fi vorba de asa ceva. Singurul scop al acestor acte de violenta este acela de a infricosa oamenii. Australia este o societate deschisa si generoasa si nimeni si nimic nu trebuie sa schimbe acest lucru ", a declarat prim-ministrul australian, Tony Abbot, intr-o interventie televizata.

"Poliția se confruntă cu un incident armat și ofițeri specialiști încearcă să intre în contact cu cei din interiorul cafenelei", a declarat poliția statului New South Wales într-un comunicat.
articol in curs de actualizare

×