x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pakistan: Bărbaţi înarmaţi au incendiat 27 de camioane care aprovizionează forţele NATO

Pakistan: Bărbaţi înarmaţi au incendiat 27 de camioane care aprovizionează forţele NATO

01 Oct 2010   •   00:00

Mai mulţi bărbaţi înarmaţi au atacat şi au incendiat, vineri, în sudul Pakistanului, 27 de camioane care transportau provizii, carburant şi echipamente destinate forţei NATO în Afganistan, informează Mediafax



Acest tip de atac, vizând companii de transport pakistaneze ce aprovizionează forţele internaţionale care luptă, în Afganistan, împotriva talibanilor, este relativ frecvent în Pakistan, în special în jurul portului Karachi (sud) şi în zonele tribale din nord-vest, la frontiera cu Afganistanul, un fief al talibanilor pakistanezi, aliaţi cu al-Qaida.

"Aproximativ 20 de persoane au atacat camioanele cu rachete şi arme automate, iar ulterior au incendiat 27 de vehicule, aflate într-o parcare" în districtul Shikarpur, în provincia meridională Sind, la aproximativ 400 de kilometri nord de Karachi, a declarat telefonic Abdul Hameed Khoso, comandantul poliţiei locale.

Un oficial de rang înalt din cadrul administraţiei locale a confirmat informaţia. Atacul nu s-a soldat cu morţi.

Asaltul de vineri intervine la o zi după pătrunderea unor elicoptere NATO pe teritoriul pakistanez, care au ucis trei soldaţi pakistanezi în apropiere de frontieră, în zonele tribale, potrivit Islamabadului. NATO a confirmat, la Kabul, incursiunea şi tirurile, dar a subliniat că elicopterul respectiv răspundea tirului venit din partea unor "indivizi înarmaţi".

Imediat după incident, autorităţile pakistaneze au suspendat traficul convoaielor de aprovizionare a forţei NATO în Afganistan (ISAF). Vineri dimineaţa, camioanele erau blocate, în continuare, la postul de frontieră Torkham, în trecătoarea Khyber (nord-vest), principala rută care asigură legătura între cele două ţări, dar şi principala cale terestră de aprovizionare a trupelor ISAF.

×
Subiecte în articol: externe