x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pamplona / Un tânăr a murit în timpul cursei de tauri

Pamplona / Un tânăr a murit în timpul cursei de tauri

10 Iul 2009   •   00:00

Un tânăr a murit vineri în cea de-a patra cursă cu tauri de San Fermin, în Pamplona, după ce a fost luat în coarne de un taur, au anunţat organizatorii, citaţi de AFP. Este cea de-a 15-a victimă a curselor cu tauri de San Fermin din 1911 şi primul deces înregistrat din 2003.



Bărbatul, ale cărui cetăţenie şi vârstă nu au fost precizate, a fost lovit cu coarnele de un taur "la gât şi în plămân" şi a murit la ora 08.45 (06.45 GMT), au precizat organizatorii. Trei alţi alergători au fost luaţi în coarne de tauri în timpul cursei, "encierro", de vineri şi alţi şase s-au rănit din cauza căzăturilor.

Ultimul deces provocat de cursele de tauri de San Fermin a avut loc în 2003, când un alergător spaniol a murit după ce a fost două luni şi jumătate în comă în urma unui grav traumatism cranian provocat de o cădere în timpului unei "encierro".

Penultimul deces al curselor de tauri din Pamplona s-a produs în 1995, când şi-a pierdut viaţa un american de 22 de ani. Cursa cu tauri are loc în fiecare dimineaţă între orele 08.00 (06.00 GMT) pe un parcurs marcat de 825 de metri, pe care alergătorii încearcă să-l parcurgă cât mai aproape de tauri până la arena din oraş, cu riscul de a fi luaţi în coarne sau de a cădea.

Sărbătorile din Pamplona au început luni şi vor continua până marţi. Acestea atrag în fiecare an sute de tineri străini şi în special anglo-saxoni, atraşi de cursele cu tauri şi nopţile albe stropite cu alcool, notează AFP.

×
Subiecte în articol: externe tauri