x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Panama Papers - Percheziţii ale poliţiei elveţiene la sediul UEFA

Panama Papers - Percheziţii ale poliţiei elveţiene la sediul UEFA

06 Apr 2016   •   18:34
Panama Papers - Percheziţii ale poliţiei elveţiene la sediul UEFA

Poliţia federală elveţiană a percheziţionat miercuri sediul Uniunii europene de fotbal (UEFA), din Nyon, pentru a obţine contractele privind atribuirea drepturilor TV în Ecuador societăţii Cross Trading, citată în scandalul Panama Papers.

Într-un comunicat transmis AFP, UEFA indică faptul că ''a primit astăzi vizita Poliţiei federale elveţiene care acţionează în baza unui mandat, solicitând să vadă contractele dintre UEFA şi Cross Trading/Teleamazonas''.

''Bineînţeles, UEFA a oferit Poliţiei federale toate documentele aflate în posesia sa şi va coopera pe deplin'', precizează UEFA.

Numele noului preşedinte al FIFA, Gianni Infantino, este citat în afacerea Panama Papers pentru contracte semnate, pe când era directorul serviciului juridic al UEFA, cu doi argentinieni inculpaţi de justiţia americană în scandalul de corupţie de la FIFA.

Ziarul german Süddeutsche Zeitung, care a dezvăluit această afacere marţi seară, se întreabă în legătură cu sumele din aceste contracte, pe care le consideră inferioare preţului pieţii.

Într-un comunicat transmis AFP, societatea Team Marketing, cu sediul în Lucerna (Elveţia), indică faptul că alegerea cumpărătorului de drepturi de televiziune pentru Ecuador a urmat ''o procedură echitabilă şi transparentă''.

Potrivit informaţiilor conţinute de Panama Papers, Cross Trading, o societate offshore, a cumpărat aceste drepturi pentru 111.000 dolari şi le-a revândut televiziunii ecuadoriene Teleamazonas pentru 311.000 dolari.

Marţi, Gianni Infantino s-a apărat cu fermitate afirmând că ''nu există nicio dovadă că ceva rău ar fi fost comis de UEFA sau de mine''.

''Sunt consternat şi nu voi accepta ca integritatea mea să fie pusă la îndoială de anumite media'', a adăugat el.

Societatea Cross Trading, cu sediul la Niue, aparţine argentinienilor Hugo şi Mariano Jinkis, inculpaţi în Statele Unite pentru că au plătit mită în schimbul obţinerii drepturilor de difuzare a competiţiilor FIFA în America de Sud.

Potrivit site-ului Team Marketing, Gianni Infantino este membru al consiliului de administraţie al acestei societăţi elveţiene. AGERPRES

×
Subiecte în articol: uefa perchezitii