x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc a împlinit, joi, 79 de ani

Papa Francisc a împlinit, joi, 79 de ani

17 Dec 2015   •   22:16
Papa Francisc a împlinit, joi, 79 de ani

Papa Francisc a împlinit joi 79 de ani, cu mai puţin de patru luni înainte de aniversarea a trei ani de Pontificat, într-o zi în care Vaticanul nu a programat niciun eveniment oficial, având în vedere că se obişnuieşte să se serbeze doar ziua onomastică, relatează EFE.

Jorge Bergoglio (Buenos Aires, 17 noiembrie 1936) a oficiat ca în fiecare zi slujba în capela din Santa Marta la ora 07:00 (06:00 GMT) iar în cursul zilei îşi va îndeplini obligaţiile obişnuite de şef al Bisericii Catolice.

Vineri este prevăzut să prezideze deschiderea Porţii Sfinte a Carităţii într-una din sediile organizaţiei Cáritas din Roma, eveniment care se încadrează în calendarul Jubileului Extraordinar al Milostivirii, care a început la 8 decembrie şi se va încheia la 20 noiembrie 2016.

Miercuri, credincioşii care au participat la tradiţională audienţă din Piaţa Sf. Petru au profitat pentru a-l felicita pe Suveranul Pontif şi a-i organiza o petrecere cu dansuri, cântece şi torturi.

Anul trecut, la împlinirea a 78 de ani, peste 7.000 de dansatori de tango i-au făcut cadou papei un uriaş dans milonga. Agerpres

×