x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc îşi anulează audienţele de luni dimineaţă din cauza unor simptome persistente de gripă

Papa Francisc îşi anulează audienţele de luni dimineaţă din cauza unor simptome persistente de gripă

de Redacția Jurnalul    |    26 Feb 2024   •   16:45
Papa Francisc îşi anulează audienţele de luni dimineaţă din cauza unor simptome persistente de gripă
Sursa foto: Hepta

Papa Francisc şi-a anulat audienţele de luni dimineaţă din cauza unor simptome persistente de gripă uşoară, a anunţat Vaticanul într-un comunicat, citat de agenţiile Reuters şi ANSA.

"Simptomele uşoare asemănătoare gripei persistă, fără febră", se arată în comunicatul Vaticanului, în care se precizează că audienţele de luni dimineaţă au fost suspendate ca măsură de precauţie.

Suveranul pontif, în vârstă de 87 de ani, care şi-a anulat sâmbătă audienţele pe care le avea programate din cauza gripei, a acuzat probleme de sănătate repetate în ultimele luni. Papa a fost nevoit să anuleze o călătorie planificată pentru reuniunea COP28 privind clima din Dubai, în luna decembrie, din cauza efectelor gripei şi a unei inflamaţii pulmonare.

Papa a transmis duminică mesajul său obişnuit în timpul rugăciunii săptămânale "Angelus", de la fereastra Palatului Apostolic din Vatican, ocazie cu care a îndemnat la găsirea unei soluţii diplomatice la război din Ucraina, care să ducă la o pace dreaptă şi durabilă în contextul marcării, în ziua anterioară, a doi ani de la începerea invaziei ruse în Ucraina. Papa Francisc şi-a exprimat de asemenea îngrijorare în ceea ce priveşte escaladarea violenţei în estul Republicii Democrate Congo (RDC). 

×
Subiecte în articol: papa francisc gripă