x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc anunță o călătorie în Belgia și Luxemburg

Papa Francisc anunță o călătorie în Belgia și Luxemburg

de Redacția Jurnalul    |    20 Mai 2024   •   21:15
Papa Francisc anunță o călătorie în Belgia și Luxemburg
Sursa foto: Hepta

Papa Francisc anunță o călătorie în Belgia și Luxemburg cu ocazia aniversării Universității din Louvain. În ciuda problemelor sale de sănătate, Papa Francisc a anunțat călătoria pentru sfârșitul lunii septembrie. Ultima dată când un șef al Bisericii Catolice a vizitat Belgia a fost în 1995.

Papa Francisc va vizita Belgia și Luxemburg între 26 și 29 septembrie, a anunțat luni Vaticanul.

Papa va vizita Luxemburgul pe 26 septembrie și Belgia între 26 și 29 septembrie, vizitând Bruxelles, Louvain și Louvain-la-Neuve, a precizat Vaticanul într-un comunicat de presă. El a acceptat invitația din partea universităților catolice din Leuven, în Flandra (KU Leuven) și Louvain-la-Neuve, în Valonia (UCL), potrivit AFP.

KU Leuven, fondată în 1425, își va sărbători cea de-a 600-a aniversare în anul universitar 2024-2025. Omologul său francofon, UC Louvain, creat în Belgia francofonă în urma acerbelor certuri lingvistice din anii 1960, va fi asociat la aceste sărbători.

Ultima dată când un șef al Bisericii Catolice a vizitat Belgia a fost în 1995, când Ioan Paul al II-lea a mers la Bruxelles pentru beatificarea părintelui Damien (canonizat între timp).

În ultimele luni, Papa Francisc - care nu a mai călătorit în străinătate în decurs de un an - a avut o stare de sănătate din ce în ce mai fragilă, ceea ce l-a obligat să renunțe la o serie de angajamente. De la alegerea sa în 2013, el a făcut deja 44 de călătorii în străinătate, ultima dintre acestea fiind la Marsilia, în sudul Franței, în septembrie 2023.

Jorge Bergoglio, care folosește în prezent un scaun cu rotile, are probleme la genunchi, șold și colon, precum și de dificultăți respiratorii.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: papa francisc belgia luxemburg