x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc, despre marijuana: Este un rău şi cu răul nu putem face concesii sau compromisuri

Papa Francisc, despre marijuana: Este un rău şi cu răul nu putem face concesii sau compromisuri

20 Iun 2014   •   20:31
Papa Francisc, despre marijuana: Este un rău şi cu răul nu putem face concesii sau compromisuri

'Drogurile nu se înving cu droguri', a afirmat vineri Papa Francisc, recomandând societăţii 'să spună nu oricărui tip de droguri', inclusiv drogurilor uşoare şi substitutelor deseori legalizate, informează AFP.

Primindu-i pe participanţii la conferinţa 'International Drug Enforcement', care s-a încheiat joi la Roma, Papa Francisc a criticat 'legalizarea, chiar şi parţială, a drogurilor (presupus) uşoare, care nu au efectele aşteptate şi care sunt şi foarte discutabile din punct de vedere legislativ'.
'Vreau să spun foarte clar: drogurile nu se înving cu droguri. Drogul este un rău şi cu răul nu putem face concesii sau compromisuri', a spus Suveranul Pontif, care, atunci când era arhiepiscop de Buenos Aires, a dat o mare atenţie efectelor devastatoare provocate de droguri în rândul tinerilor. 'Substitutele (drogurilor) nu reprezintă un tratament eficient, ci un mod voalat de a ceda acestui fenomen', a mai spus Papa Francisc.

'Nu, nu oricărui tip de droguri', a mai spus el, subliniind că lupta împotriva drogurilor, precum şi a abuzului de alcool şi a altor vicii, poate fi câştigată oferind tinerilor speranţele care le deschid un viitor, prin educaţie, sport şi perspectiva unui loc de muncă.

×
Subiecte în articol: papa francisc legalizare marijuana