x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc este bolnav. Şi-a anulat toate activităţile de joi

Papa Francisc este bolnav. Şi-a anulat toate activităţile de joi

25 Feb 2016   •   15:23
Papa Francisc este bolnav. Şi-a anulat toate activităţile de joi

Papa Francisc şi-a anulat activităţile prevăzute pentru ziua de joi din cauză că are febră, a anunţat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, monseniorul Federico Lombardi, informează EFE.

Suveranul pontif are ''o uşoară indispoziţie'' şi temperatură uşor crescută faţă de normal, dar ''nu este ceva grav'', a explicat prelatul.

Totodată, el a menţionat că papa Bergoglio a oficiat joi, ca în fiecare zi, slujba de dimineaţă la Santa Marta, reşedinţa sa, dar că, după aceea, a simţit nevoia să se retragă pentru a se odihni.

În vârstă de 79 de ani, papa argentinian a revenit recent dintr-o călătorie apostolică în Mexic, efectuată în perioada 12-18 februarie. Această vizită a fost precedată, la 12 februarie, în Cuba de întâlnirea sa istorică cu patriarhul Kirill al Moscovei şi Întregii Rusii, prima întâlnire la nivel înalt între Biserica Ortodoxă Rusă şi Biserica Catolică după Marea Schismă din 1054, care a împărţit creştinismul între catolicism şi ortodoxie.

Agenda turneului său în Mexic a fost extrem de încărcată, iar suvernaul pontif a dat chiar emoţii credincioşilor catolici din întreaga lume întrucât, în cursul unei ceremonii, şi-a pierdut pentru o secundă echilibrul şi a căzut în scaunul de pe care tocmai se ridicase pentru a primi un buchet de flori.AGERPRES

×
Subiecte în articol: papa francisc