x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc: ''Excluderea migranţilor este un act criminal''

Papa Francisc: ''Excluderea migranţilor este un act criminal''

09 Oct 2022   •   19:30
Papa Francisc: ''Excluderea migranţilor este un act criminal''

Papa Francisc a luat duminică apărarea migranţilor, numind excluderea acestora "scandaloasă, dezgustătoare şi păcătoasă", transmite Reuters.

Papa Francisc a făcut aceste comentarii în timpul canonizării unui episcop din secolul al XIX-lea, cunoscut drept "părintele migranţilor" şi a unui bărbat din secolul XX care a ajutat bolnavi săraci în Argentina.

"Excluderea migranţilor este dezgustătoare, este păcătoasă. Este un act criminal să nu le fie deschise uşi celor nevoiaşi", a spus liderul de la Vatican.

Papa Francisc, care nu a menţionat Italia, a declarat că unii migranţi trimişi înapoi sunt duşi în "lagăre de concentrare unde sunt exploataţi şi trataţi ca nişte sclavi". În trecut, el a spus că acest lucru s-a întâmplat în Libia.

Papa a făcut aceste comentarii referitoare la migranţi după ce s-a abătut de la declaraţia sa pregătită în prealabil la momentul la care a menţionat numele unuia dintre cei doi noi sfinţi, episcopul Giovanni Battista Scalabrini, care a trăit între 1839 şi 1905. Scalabrini a fondat două ordine religioase - unul de preoţi şi unul de călugăriţe - pentru a ajuta imigranţii italieni din Statele Unite şi America de Sud.



 

×
Subiecte în articol: papa francisc