x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc, mesaj de forță despre homosexualitate: sunt copii ai lui Dumnezeu. Dumnezeu îi iubește

Papa Francisc, mesaj de forță despre homosexualitate: sunt copii ai lui Dumnezeu. Dumnezeu îi iubește

de Redacția Jurnalul    |    05 Feb 2023   •   23:08
Papa Francisc, mesaj de forță despre homosexualitate: sunt copii ai lui Dumnezeu. Dumnezeu îi iubește
Sursa foto: Hepta

Papa Francisc și liderii bisericilor protestante din Anglia și Scoția au denunțat incriminarea homosexualității. Declarațiile au fost făcute duminică, la finalul vizitei pe care liderii religioși au făcut-o în Sudanul de Sud, potrivit BBC.

Papa a spus că astfel de legi sunt „un păcat și o nedreptate". El a adăugat că oamenii cu „tendințe homosexuale" sunt copii ai lui Dumnezeu și ar trebui să fie primiți de bisericile lor.

Papa Francisc și-a repetat punctul de vedere potrivit căruia Biserica Catolică nu poate permite căsătoria cuplurilor de același sex. Totuși, el a spus că susține așa-numita legislație privind uniunile civile și a subliniat că legile care interzic homosexualitatea sunt „o problemă care nu poate fi ignorată".

El a mai declarat că 50 de țări incriminează persoanele LGBT „într-un fel sau altul", iar aproximativ 10 au legi care prevăd pedeapsa cu moartea.

„Acest lucru nu este corect. Persoanele cu tendințe homosexuale sunt copii ai lui Dumnezeu. Dumnezeu îi iubește. Dumnezeu îi însoțește... Condamnarea unei astfel de persoane este un păcat", a declarat Papa.

Comentariile sale au fost susținute de Arhiepiscopul de Canterbury și de moderatorul Bisericii Scoției. Arhiepiscopul Justin Welby și Iain Greenshields au călătorit împreună cu Papa în Sudanul de Sud, unde au făcut un apel la pace în țara devastată de război.

(sursa: Mediafax)

×