x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc, îngrămădit de mulţime pe străzile din Rio de Janeiro (VIDEO)

Papa Francisc, îngrămădit de mulţime pe străzile din Rio de Janeiro (VIDEO)

23 Iul 2013   •   17:09
Papa Francisc, îngrămădit de mulţime pe străzile din Rio de Janeiro (VIDEO)

Dintr-o eroare a şoferului, automobilul Fiat care îl ridicase pe papa Francisc de la aeroport, ieri, a rămas blocat pe una dintre străzile din Rio de Janeiro, pontiful fiind îngrămădit de mulţimea care a intrat pe carosabil.

Situaţia a fost un veritabil coşmar pentru bodyguarzi, care s-au căznit inutil să-i ţină pe oameni la distanţă, însă pentru papă, potrivit purtătorului său de cuvânt, a fost un moment de veselie, Francisc coborând chiar geamul maşinii ca să poată da mâna cu credincioşii.

Incidentul a avut loc în momentul în care şoferul maşinii care îl transporta pe papă s-a încadrat pe o bandă greşită, ieşind de pe traseul care fusese stabilit pentru pontif, unde alte automobile nu aveau acces. Automobilul a fost nevoit, astfel, să oprească în trafic, fiind imediat înconjurat de sute de credincioşi dornici să dea mâna sau să se fotografieze cu papa.

"Secretarul papei s-a temut. Însă papa a fost fericit. Este o situaţie nouă, poate o lecţie pentru zilele care urmează", a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi.

Papa Francisc se află într-un turneu de 7 zile în Brazilia. 

Papa in Rio de Janeiro

×
Subiecte în articol: papa francisc rio de janeiro