x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc a izbucnit în lacrimi când a vorbit despre suferința din Ucraina: „Războiul este o suferință enormă, enormă. O înfrângere pentru umanitate”

Papa Francisc a izbucnit în lacrimi când a vorbit despre suferința din Ucraina: „Războiul este o suferință enormă, enormă. O înfrângere pentru umanitate”

de Razvan Voiculescu    |    09 Dec 2022   •   11:42
Papa Francisc a izbucnit în lacrimi când a vorbit despre suferința din Ucraina: „Războiul este o suferință enormă, enormă. O înfrângere pentru umanitate”
Sursa foto: Vatican News

Papa Francisc a izbucnit în plâns, joi, 8 decembrie, când a menţionat suferinţa ucrainenilor în timpul unei rugăciuni tradiţionale în centrul Romei.

Vocea Papei a început să tremure când a pomenit de ucraineni și a trebuit să se oprească, neputând să vorbească, aproximativ 30 de secunde. Când a reluat rugăciunea, vocea îi era stinsă, potrivit Reuters.

Mulțimea, inclusiv primarul Romei, Roberto Gualtieri, care se afla chiar lângă papă, a aplaudat când și-au dat seama că nu poate vorbi și l-au văzut plângând.

Pontiful nu şi-a putut reţine lacrimile în timpul unei rugăciuni tradiționale dedicate Fecioarei Maria în cadrul sărbătorii Imaculata Concepţie, zi de sărbătoare legală în Italia.

„Fecioara Neprihănită, astăzi aș fi vrut să îți aduc mulțumirile poporului ucrainean (pentru pace)”, a spus el înainte de a fi copleșit de emoție și de a trebui să se oprească.

Vizibil emoţionat şi cu ochii în lacrimi, a continuat: „În schimb, încă o dată trebuie să îți aduc rugămințile copiilor, ale bătrânilor, ale taților și mamelor, ale tinerilor din acel pământ martir, care suferă atât de mult”.

De când Rusia și-a invadat vecinul în februarie, Francisc a menționat Ucraina în aproape toate aparițiile sale publice și a devenit din ce în ce mai critic față de Moscova.

Miercuri, el a comparat războiul din Ucraina cu o operațiune nazistă care a ucis aproximativ două milioane de oameni, majoritatea evrei, în primii ani ai celui de-al Doilea Război Mondial.

După ce a citit rugăciunea de joi în faţa statuii Fecioarei Maria, din Piața Spania, Papa a salutat oamenii din mulțime, inclusiv jurnaliştii.

Când unul dintre jurnaliști i-a menționat Papei Francis că i-a părut copleșit de emoție, el a răspuns:

"Da. Războiul (din Ucraina) este o suferință enormă, enormă. O înfrângere pentru umanitate."

Pope Francis' prayer for the Solemnity of the Immaculate Conception

×