x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc le aminteşte credinicioşilor, în modul său personal, că averea este o deşertăciune

Papa Francisc le aminteşte credinicioşilor, în modul său personal, că averea este o deşertăciune

21 Iun 2013   •   21:54
Papa Francisc le aminteşte credinicioşilor, în modul său personal, că averea este o deşertăciune

Papa Francisc a reiterat vineri o teză fundamentală a creştinismului şi anume vanitatea şi deşertăciunea acumulării de bogăţii, precizând cu umor, în timpul unei slujbe pe care a oficiat-o că nu a văzut niciodată un camion pentru mutarea mobilei şi a obiectelor personale în cadrul unui convoi funerar, informează agerpres.ro.

Chemându-i pe catolici să se detaşeze de bogăţiile materiale, papa i-a invitat să se ferească de "comorile care ne pot seduce dar pe care va trebui să le abandonăm". Însă, a subliniat el, "există o comoară pe care o putem duce cu noi dincolo, o comoară pe care nimeni nu poate să ne-o fure, şi anume comoara din suflet".

Vorbind despre bogăţiile materiale, suveranul pontif nu s-a putut abţine să-şi demonstreze încă o dată simţul umorului şi ironia blândă: "În ceea ce mă priveşte, nu am văzut niciodată un camion pentru mutarea mobilei în urma unui cortegiu funerar!".  

×
Subiecte în articol: papa francisc