x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc indeamna: Evitati dialogul cu Satan

Papa Francisc indeamna: Evitati dialogul cu Satan

13 Dec 2017   •   09:18
Papa Francisc indeamna: Evitati dialogul cu Satan

Papa Francisc spune, într-o emisiune televizată care va fi difuzată miercuri, că trebuie evitat ''dialogul cu Satan'', ''o persoană'' foarte inteligentă, care are o mare putere de convingere. Potrivit explicatiilor Suveranului pontif, Satan personifică ''răul, nu incertitudinea'. ''Nu este ceva difuz, este o persoană', afirma seful Bisericii Catolice.

 

''Vreau să vă spun un lucru pe care îl cred: cu Satan nu se poate dialoga. Dacă începi să stati de vorba cu Satan, eşti pierdut, este mult mai inteligent decat noi şi te bulversează, te ameţeşte şi eşti pierdut. Ba nu, dispari!'', a spus papa pe un ton liniştit.

''In fara noastra, mereu se preface mereu că este bine educat. În faţa noastră, a prelaţilor, a episcopilor, se arată educat, îşi face intrarea, iar acest lucru se termină prost, iar tu nu-ţi dai seama la timp'', a adăugat Suveranul pontif.

Mai des decât predecesorii săi, papa iezuit Francisc evocă prezenţa nocivă în lume a ''diavolului'', a ''demonului'', a lui ''Satan'' şi necesitatea de a lupta împotriva acestui rău concret prin diferite mijloace.

Spre exemplu, a recomandat deja preoţilor să nu ezite să apeleze la exorcişti locali atunci când sunt martorii unei mari dezordini spirituale în confesional. Această practică nu este admisă peste tot în cadrul Bisericii.

Într-o predică ţinută în memoria lui Jacques Hamel, preotul francez ucis de jihadişti în propria biserică în 2016, papa a subliniat că a ucide în numele Domnului este un act ''satanic''. ''Satan, dispari!'' au fost ultimele cuvinte ale preotului francez în vârstă de 85 de ani adresate ucigaşilor săi, aminteste agerpres.

×