x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa se va întâlni săptămâna viitoare cu rudele ostaticilor israelieni

Papa se va întâlni săptămâna viitoare cu rudele ostaticilor israelieni

de Redacția Jurnalul    |    17 Noi 2023   •   20:15
Papa se va întâlni săptămâna viitoare cu rudele ostaticilor israelieni
Sursa foto: Hepta

Papa Francisc se va întâlni săptămâna viitoare cu rudele ostaticilor israelieni deținuți de militanții Hamas în Gaza, a declarat vineri o sursă citată de Reuters.

Sursa respectivă a spus că 12 rude se vor întâlni cu Papa miercuri dimineața devreme, înainte de audiența generală săptămânală.

Numărul doi de la Vatican, cardinalul Pietro Parolin, a declarat vineri că Sfântul Scaun consideră că eliberarea ostaticilor și o încetare a focului - pe care Israelul a exclus-o până acum - sunt două "puncte fundamentale" pentru rezolvarea crizei.

De asemenea, Parolin a declarat că Vaticanul lucrează la o întâlnire între papă și rudele ostaticilor, dar nu a dat un termen: "Lucrăm la ea și sperăm să o realizăm cât mai curând posibil".

"Eliberarea ostaticilor este unul dintre punctele fundamentale pentru rezolvarea situației actuale, ținând cont de aspectele umanitare ale celor care sunt reținuți - bărbați, femei, copii, nou-născuți, femei însărcinate", a declarat Parolin, secretar de stat al Vaticanului.

Aproximativ 240 de ostatici au fost luați de atacatorii Hamas când au luat cu asalt sudul Israelului la 7 octombrie.

Papa Francisc a făcut numeroase apeluri pentru eliberarea lor și pentru încetarea focului.

Livrările de ajutoare ale ONU în Gaza au fost suspendate din nou vineri din cauza lipsei de combustibil și a întreruperii comunicațiilor, adâncind suferința a mii de palestinieni înfometați și fără adăpost, în timp ce trupele israeliene se luptau cu militanții Hamas în enclavă.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: papa francisc rude ostatici