x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc condamnă antisemitismul printr-o scrisoare către populația din Israel

Papa Francisc condamnă antisemitismul printr-o scrisoare către populația din Israel

de Redacția Jurnalul    |    04 Feb 2024   •   00:40
Papa Francisc condamnă antisemitismul printr-o scrisoare către populația din Israel
Sursa foto: Hepta

Papa Francisc a condamnt antiudaismul și antisemitismul prin intermediul unei scrisori adresate populației din Israel. Documentul a fost făcut public sâmbătă, potrivit Reuters.

Papa Francisc a condamnat toate formele de antiudaism și antisemitism, etichetându-le drept „păcat împotriva lui Dumnezeu”, după ce a observat o creștere a atacurilor împotriva evreilor din întreaga lume.

„Biserica respinge orice formă de antiudaism și antisemitism, condamnând fără echivoc manifestările de ură față de evrei. Împreună cu dumneavoastră, noi, catolicii, suntem foarte îngrijorați de creșterea teribilă a atacurilor împotriva evreilor din întreaga lume”, a scris pontiful într-o scrisoare către populația evreiască din Israel.

Papa a remarcat că războaiele și diviziunile apar în întreaga lume „într-un fel de război mondial fragmentat”, afectând numeroase comunități. În scrisoarea sa, papa a cerut, încă o dată, eliberarea ostatici ținuți de Hamas în Gaza.

Francisc a mai spus că s-a rugat pentru pace. „Inima mea este aproape de voi, de Țara Sfântă, de toate popoarele care o locuiesc, israelieni și palestinieni, și mă rog ca dorința de pace să prevaleze în toți”, a precizat Papa Francisc.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: papa francisc antisemitism Israel