x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc i-a oferit un nou post fostului secretar personal al lui Benedict al XVI-lea

Papa Francisc i-a oferit un nou post fostului secretar personal al lui Benedict al XVI-lea

de Redacția Jurnalul    |    24 Iun 2024   •   21:45
Papa Francisc i-a oferit un nou post fostului secretar personal al lui Benedict al XVI-lea
Sursa foto: Hepta

Papa Francisc i-a oferit un nou post fostului secretar personal al regretatului papă Benedict al XVI-lea, într-un aparent semn de reconciliere, după o dispută publică cu acesta, informează Reuters.

Arhiepiscopul Georg Gänswein, în vârstă de 67 de ani, a fost numit nunţiu în Lituania, Estonia şi Letonia, se arată într-un comunicat emis luni de biroul de presă al Vaticanului.

În iunie 2023, Francisc îi ceruse lui Gänswein să părăsească Vaticanul şi să se întoarcă în ţara sa natală, Germania, fără nicio nouă misiune, decizia fiind interpretată pe scară largă drept un afront.

Într-o carte publicată în acest an, Francisc a confirmat că a avut o relaţie dificilă cu Gänswein în timp ce acesta era secretarul personal al lui Benedict.

El a menţionat în special memoriile pe care arhiepiscopul le-a publicat imediat după înmormântarea lui Benedict în ianuarie 2023, care conţineau critici puternice la adresa lui Francisc.

"Să publici o carte care mă atacă în ziua înmormântării, spunând lucruri care nu sunt adevărate, este foarte trist", a declarat Francisc.
Francisc şi Benedict au locuit amândoi la Vatican în timpul aşa-numitei perioade a "celor doi papi", după decizia din 2013 a acestuia din urmă de a demisiona.

×