x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc, din nou la spital. Problemele de sănătate ale Suveranului Pontif

Papa Francisc, din nou la spital. Problemele de sănătate ale Suveranului Pontif

de Redacția Jurnalul    |    06 Iun 2023   •   17:45
Papa Francisc, din nou la spital. Problemele de sănătate ale Suveranului Pontif
Sursa foto: Hepta

Papa Francisc a fost, marți, la un spital din Roma pentru efectuarea unui control medical, potrivit presei italiene. Suveranul Pontif a fost spitalizat în urmă cu două luni din cauza unei bronșite.

Acesta are 86 de ani, a ajuns la unitatea de geriatrie a spitalului Gemelli pentru analize la ora 10.40 și a plecat din la ora 11.20, potrivit agențiilor de presă ANSA și AGI.

Papa Francisc a fost nevoit să își ia o zi liberă, la sfârșitul lunii mai, din cauza unui episod de febră, pe care secretarul de la Vatican l-a pus pe seama oboselii.

Nu are programate audiențe publice în zilele de marți. Audiența sa generală la Vatican a fost confirmată pentru miercuri, potrivit programului său oficial.

Controlul de marți a fost unul planificat, a precizat ziarul Repubblica, citând o sursă de la Vatican. Suveranul Pontif a fost supus unor ecografii specializate.

Când Francisc a fost spitalizat, la sfârșitul lunii martie, Vaticanul a spus inițial că acesta a ajuns la Gemelli pentru un control de sănătate care fusese programat anterior. Ulterior s-a dovedit că fusese internat de urgență după ce avea dificultăți de respirație.

A fost diagnosticat cu bronșită și a rămas în spital timp de trei nopți, înainte de a se întoarce la Vatican. Întrebat cum se simte, el a glumit cu un zâmbet larg: "Sunt încă în viață!".

Francisc, care a fost liderul celor 1,3 miliarde de catolici din lume timp de un deceniu, are tot mai multe probleme de sănătate. El are dureri persistente la genunchiul drept, precum și sciatică, iar șederea sa în spital pentru bronșită a stârnit o îngrijorare generalizată.

Predecesorul lui Francisc, Benedict al XVI-lea, care a murit în decembrie 2023, a demisionat în 2013 din cauza sănătății precare.

Timp de aproximativ un an, papa a fost nevoit să folosească un scaun cu rotile din cauza unor dureri recurente la genunchi despre care a spus că nu pot fi tratate prin operație.

Întrebat despre starea sa de sănătate într-un interviu cu rețeaua americană de limbă spaniolă Telemundo difuzat în luna mai, Francisc a spus că este "mult mai bine".

"Acum pot să merg. Genunchiul meu s-a refăcut. Înainte abia puteam să merg. Acum pot. Unele zile sunt mai dureroase decât altele", a declarat papa.

În  pofida problemelor sale de sănătate, Papa Francis continuă să călătorească mult. Următoarea sa călătorie planificată este la Lisabona, în perioada 2-6 august, pentru a participa la Ziua Mondială a Tineretului.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: papa francisc spital sanatate