x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Parlamentar olandez, printre victimele tragediei aviatice din Ucraina. Politicianul era împreună cu soţia şi fiica sa

Parlamentar olandez, printre victimele tragediei aviatice din Ucraina. Politicianul era împreună cu soţia şi fiica sa

18 Iul 2014   •   15:40
Parlamentar olandez, printre victimele tragediei aviatice din Ucraina. Politicianul era împreună cu soţia şi fiica sa
Sursa foto: EPA/YURI KOCHETKOV

Un politician olandez, reprezentant al organismului legislativ suprem al Olandei, Willem Witteveen, se numără printre victimele catastrofei aviatice din estul Ucrainei, informează RIA Novosti, conform Agerpres. Politicianul în vârstă de 62 de ani, care preda de asemenea dreptul la Universitatea din oraşul olandez Tilburg, se afla în avionul prăbuşit împreună cu soţia şi fiica sa.

Witteveen, membru al Partidului Muncii, a fost ales de două ori în Senat, camera superioară a parlamentului olandez, în 1999 şi 2013.

Un avion Boeing-777 al companiei Malaysia Airlines, care zbura pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur şi la bordul căruia se aflau 298 de oameni, dintre care 85 de copii şi 15 membri ai echipajului, s-a prăbuşit joi după-amiaza în estul Ucrainei.

Autorităţile de la Kiev au acuzat de catastrofă forţele separatiste din zonă, iar acestea, la rândul lor, au declarat că nu deţin arme care să permită doborârea unui avion la o asemenea altitudine.

×