x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Parlamentul turc ar urma să aprobe în luna iunie proiectul pentru cea de a doua centrală nucleară

Parlamentul turc ar urma să aprobe în luna iunie proiectul pentru cea de a doua centrală nucleară

03 Ian 2014   •   17:41
Parlamentul turc ar urma să aprobe în luna iunie proiectul pentru cea de a doua centrală nucleară

Parlamentul turc ar urma să aprobe, în mod oficial, în luna iunie 2014, proiectul privind construirea unei centrale nucleare la Sinop (pe coasta Mării Negre) de către un consorțiu franco-japonez, a anunțat vineri ministrul turc al Energiei, Taner Yildiz, transmite AFP.  'Turcia ar urma să deține un pachet cuprins între 35% și 49% din acțiunile viitoarei centrale nucleare', a precizat Taner Yildiz într-un comunicat de presă.

În luna mai 2013, Turcia a anunțat că un consorțiu compus din firmele Mitsubishi Heavy Industries (Japonia) și Areva (Franța) va construi cea de-a doua centrală nucleară din Turcia, centrală care va fi amplasată pe coasta Mării Negre la Sinop. Contractul, în valoare de 22 miliarde de dolari, prevede construirea unei centrale cu patru reactoare și o capacitate de 4.800 megawați. Prima unitate ar urma să demareze producția în 2023, iar în 2028 ar trebui să devină operaționale toate cele patru reactoare.

Mai multe informatii, aici.

×